Feelgood Roman, Feminisme, Genre's, LGTBQ+, Onderwerpen, Recensies

Boekenrecensie. De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo – Taylor Jenkins Reid

Elke maand zit ik samen met een aantal leden van de Natuurdromers community om een boek te bespreken. In maart 2022 lazen en bespraken we het boek De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo, geschreven door Taylor Jenkins Reid. Een boek dat een al een tijdje op mijn verlanglijstje stond. 

“Heartbreak is a loss. Divorce is a piece of paper.” 

De auteur

Taylor Jenkins Reid werd geboren op 20 december 1983 in de Amerikaanse staat Massachusetts. Ze begon haar carrière als castingsassistent. Na drie jaar nam ze ontslag en ging op een middelbare school werken terwijl ze parttime schreef. Haar debuutroman ‘Forever, Interrupted’ verscheen in 2013. Enkele jaren later verscheen haar eerste internationale succes, ‘De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo’. Het boek werd genomineerd voor een Goodreads Choice award en werd finalist voor de Book of the month award in 2017. In 2019 kwam bracht ze het boek ‘Daisy Jones en The six’ uit dat verfilmd word door de streamingdienst Amazon Prime. 

“Don’t ignore half of me so you can fit me into a box. Don’t do that.” 

Het verhaal

Evelyn Hugo, een negenenzeventig jaar oude Hollywood-icoon besluit na jaren van stilte de waarheid te vertellen over haar glamoureuze en scandaleuze leven. Het wordt een verhaal van grenzeloze ambitie, onverwachte vriendschap, grote liefde en de prijs van roem. Maar waarom kiest ze voor de onbekende reporter Monique Grant voor het uitschrijven van haar memoires? 

“You do not know how fast you have been running, how hard you have been working, how truly exhausted you are, until somewhat stands behind you and says, “It’s OK, you can fall down now. I’ll catch you.” 

Mijn mening

Als je begint aan ‘De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo poppen de vragen in je op. Waarom trouwt iemand zeven keer? Waarom koos ze voor Monique? En wie was de grote liefde van haar leven? Na 450 pagina’s worden al je vragen beantwoord. Pagina’s die voorbij razen. De vele witruimte in het boek en de afwisselende verhalen zorgen ervoor dat je het boek niet weg kan leggen. Toch is dat ook meteen wat me stoorde in het boek. Het verhaal van Evelyn, wordt afgewisseld met artikelen uit roddelbladen en het verhaal van Monique. Het verhaal van Monique is een verhaal dat naar mijn mening te weinig werd uitgewerkt en nog veel meer kansen had. Toch kan ik je dit boek van harte aanbevelen. Het is het ideale boek als beginnende lezer of voor lezers met een leesdip. 

“It’s always been fascinating to me how things can be simultaneously true and false, how people can be good and bad all in one, how someone can love you in a way that is beautifully selfless while serving themselves ruthlessly.” 

Titel: De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo
Originele titel: The Seven husbands of Evelyn Hugo
Auteur: Taylor Jenkins Reid
Vertaler: Lette vos
Uitgever: Ambo/ Anthos uitgevers
Verschenen: 2020
Pagina’s: 450 pagina’s
Genre: Feelgood roman
Trefwoorden: Hollywood, liefde, LGTBQ+, actrice, filmwereld, relaties
Score: ★★★★✩ 4,5 sterren

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *