Vorig jaar tijdens de boekenruildag in de bibliotheek van Ieper zag ik het boek ‘De Lavendeltuin’ liggen van Lucinda Riley. Ik had al het eerste boek uit haar succesvolle reeks ‘De Zeven Zussen’ gelezen en was benieuwd wat ze nog meer in haar mars had. Ik nam het boek mee om te lezen. 

De auteur

Het boek ‘De lavendeltuin’ werd geschreven door Lucinda Riley, een naam die bij  je waarschijnlijk wel een belletje doet rinkelen. De Ierse schrijfster Lucinda Riley verovert namelijk momenteel de boekenwereld met haar reeks ‘De Zeven Zussen’. Ze is de eerste auteur van wie een roman twee jaar na elkaar het best verkochte boek in Nederland is; ze is de eerste auteur met vijf boeken in de top 10; én ze is de eerste schrijver met elf boeken in de top 100. Dat wil al eens iets zeggen.

Het verhaal

‘De lavendeltuin’ begint op het moment dat Emilie de la Martinières het familiekasteel in de Côte d’Azur erft van haar moeder. Een kasteel die hoge schulden met zich meebrengt en heel wat onopgeloste geheimen . Eén van die geheimen is de rol van één van haar voorouders Constance, die tijdens de Tweede Wereldoorlog werkte als spionne in het bezette Frankrijk. 

I’d like to see the red
Of the roses in full bloom.
I’d like to see the silver 
Of sun’s reflection on the moon.

Lucinda Riley – De lavendeltuin

Mijn mening

In de reeks ‘De Zeven zussen’ is gebleken dat Lucinda Riley heel goed kan wisselen tussen het heden en het verleden. Ze kan je echt meeslepen naar de plaats en tijd waarover ze schrijft. En dat doet ze in ‘De Lavendeltuin’ opnieuw fantastisch. Ik kon het boek bijna niet wegleggen terwijl ik de avonturen van Constance las. Jammer genoeg was dat bij het verhaal van Emilie wel anders. Emilie is in het begin van het boek erg naïef. Ze gelooft alles blindelings en ze vertrouwt iedereen. Ik stoorde me enorm aan haar personage. Gelukkig maakt ze richting het einde van het boek een volledige transformatie door. 

Titel: De lavendeltuin
Originele titel: The light behind the window/ The Lavender Garden
Auteur: Lucinda Riley
Uitgever: Xander Uitgevers
Verschenen: 2018 (in het Nederlands)
Pagina’s: 489 pagina’s
Genre: Historische Roman
Trefwoorden: Tweede Wereldoorlog, Engeland, Frankrijk, Romantiek, Vluchtelingen

Uit dit boek blijkt dat Lucinda Riley veel meer uit haar pen kan toveren en dat het niet bij de succesreeks ‘De Zeven Zussen’ zal blijven. Ik ben alvast benieuwd naar haar andere boeken! 

Related Posts

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *