Boekenrecensie. Jij Ik Alles – Catherine Isaac

Een tijdje geleden stootte ik op een facebookbericht van ‘Best of Romance’. Zij waren op zoek naar tien testlezers voor het boek ‘Jij Ik Alles’. Ik besloot om een kansje te wagen. Enkele dagen nadat ‘Zij of Haar’ online ging kreeg ik het bericht dat ik uitgekozen was. Ik was in wolken. Eindelijk had ik een nieuw boek om mijn tanden in te zetten.

De auteur

Catherine Isaac komt uit Liverpool, ze is afgestudeerd in Journalistiek en Geschiedenis. Ze is moeder van een prachtige zoon en een schrijfster. Een onbekende schrijfster voor mij, alhoewel ze al verschillende boeken heeft geschreven onder de pseudoniem Jane Costello. Haar eerste boek onder die pseudoniem, Bridesmaids schreef ze terwijl ze in zwangerschapsverlof was.

“Als je omringd wordt door liefde, dan hoef je nergens bang voor te zijn.”

Het verhaal

Het boek ‘Jij Ik Alles’ vertelt het verhaal van Jessica. Jessica is de alleenstaande moeder van William, ex-vrouw van Adam en dochter van een super bezorgde vrouw die strijdt tegen de ziekte Hunthington. De laatste wens van haar moeder is dat William een band opbouwt met zijn vader Adam, die momenteel woont en werkt in het zuiden van Frankrijk. Alhoewel Jessica niet popelt om haar vakantie te spenderen met haar ex-man vertrekt ze toch met volle moed richting Frankrijk. In Frankrijk ontdekt ze niet alleen hoe goed William en Adam kunnen opschieten met elkaar, ze ontdekt ook de liefde en zichzelf.

Mijn mening

Doorgaans lees ik vooral Young Adult of Fantasy boeken. Dit is iets helemaal anders. Dit is een echte feelgoodroman. Zo’n roman die je meeneemt naar het strand of aan het water leest op vakantie. Ik las hem niet op strand, niet aan het water en niet in een heerlijke hangmat. Elke avond las ik verschillende hoofdstukken in mijn bed. Soms ging zelfs vroeger onder de wol omdat ik uitkeek naar het lezen van enkele hoofdstukken van dit prachtige boek. Het is namelijk niet zomaar een vrouw die verliefd wordt op een man. Het is een vrouw die probeert om terug van zichzelf te houden, die worstelt met het loslaten van haar moeder en die moeilijke keuzes moet maken voor haar opgroeiende zoon.

Titel: Jij Ik Alles
Originele titel: You, Me, Everything
Auteur: Catherine Isaac
Uitgever: Boekerij
Verschenen: Februari 2019
Pagina’s: 352 pg.
Genre: Feelgood roman
Trefwoorden: Geheimen, ouders, verliefdheid, scheiding, zomerliefde, chicklit

Related Posts

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *