Recensies, Young Adult

Boekenrecensie. Liefde & Gelato – Jenna Evans Welch

Wat als je nog nooit over je vader hebt gehoord tot op het moment dat je moeder op haar sterfbed ligt? Wat als het haar laatste wens is om bij je vader te gaan wonen in een ander land? Bij een man die voor jouw totaal onbekend is, in een land waar je nog nooit bent geweest? Waar je niemand kent.

“You may be slow to warm up, but once you do, you light up the whole room”

De auteur

‘Liefde & Gelato’ werd door geschreven door de Amerikaanse auteur Jenna Evans Welch. Jenna Evans Welch besloot al in 1998, toen ze voor de YA-sectie in haar plaatselijke bibliotheek stond. Toen besefte ze dat het boek dat ze eigenlijk wilde lezen gewoon weg niet bestond. Achttien jaar later stuurde ze haar eigen boek ‘Liefde & Gelato’ de wereld in. Nog eens twee jaar later schreef ze haar tweede boek ‘Liefde & Geluk’. Een boek die zeker op mijn to-read lijstje mag.

“You know, people come to Italy for all sorts of reasons, but when they sat, it’s for the same two things.”
“What?”
“Love and gelato.”

Het verhaal

‘Liefde & Gelato’ vertelt het verhaal van Lina. Lina moet de zomervakantie verplicht doorbrengen in Italië bij haar vader, nadat haar moeder gestorven is aan alvleesklierkanker. Iets waar ze enorm tegenop kijkt, maar dan krijgt ze het dagboek van haar moeder in handen. Het dagboek waarin haar moeder vertelt over haar schooltijd in Italië. Misschien vindt ze in het dagboek wel de reden waarom haar moeder niet bij Howard (haar vader) gebleven is. Maar om het dagboek te ontrafelen heeft ze haar buurjongen Lorenzo nodig.

“Turns out there’s a reason they call it falling in love, because when it happens – really happens – that’s exactly how it feels. There’s no doing or trying, you just let go and hope that someone’s going to be there to catch you.”

Mijn mening

Het boek las echt enorm vlot. Zo vlot dat ik niet kan wachten om het boek ‘Liefde & Geluk’ in handen te krijgen van Jenna Evans Welch.

Titel: Liefde & Gelato
Originele titel: Love & Gelato
Auteur: Jenna Evans Welch
Uitgever: Harper Collins
Verschenen in: Juli 2016
Pagina’s: 352 pagina’s
Genre: Young Adult
Trefwoorden: romantisch, Italië, chicklit, zoektocht, scheiding, rouw, verlies, adolescentie

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *