Boekenrecensie. Vikingbloed – Luc Hanegreefs

Begin 2019 had ik mezelf voorgenomen om nog enkel boeken uit mijn eigen boekenkast te lezen, zo weinig mogelijk boeken te lenen en geen enkel boek te kopen. Deze uitdaging zorgde ervoor dat ik eindelijk aan boeken begon die ik in eerste instantie niet meteen zou uit mijn kast zou nemen, zoals het boek ‘Vikingbloed’ van Luc Hanegreefs.

De auteur

Luc Hanegreefs is een Belgische auteur die geboren werd op 21 oktober 1959 in het Antwerpse dorp Olmen. Hij begon zijn carrière als redacteur bij De Financieel-Economische Tijd, ging dan voor het VTM nieuws werken, in 1995 besloot hij echter dat het tijd werd om meer tijd te besteden aan het schrijven van boeken voor jongeren en volwassen. Ondertussen heeft hij al verschillende kinderboeken, Young Adult boeken en volwassen boeken geschreven.

Het verhaal

Het boek ‘Vikingbloed’ speelt zich af in het jaar 882 en in het jaar 878. Het verhaal geeft inkijk in het leven van 3 personages namelijk Hedelin, Einar en Asmundr.  Het leven van Hedelin verandert in de eerste pagina’s enorm. Haar vader wordt vermoord, haar broer ontvoerd en samen met de jonge viking ‘Einar’ gaat ze op zoek naar haar tante, die niet erg ver woont van het vikingdorp Ascloa.

Mijn mening

Eerlijk gezegd vond ik het boek op sommige momenten nogal ingewikkeld. Na elk hoofdstuk lees je het verhaal van een ander personage (die zich soms in een andere tijd afspeelt). Het is enorm moeilijk om jezelf voor te stellen dat alle verhalen op het einde samen moeten komen. Maar als deze verhalen eindelijk in de plooi vallen en je linken kan beginnen leggen tussen gebeurtenissen, leest het boek een stuk aangenamer. Jammer genoeg vallen die stukjes pas op het einde op hun plaats.

Titel: Vikingbloed
Auteur: Luc Hanegreefs
Uitgever: Clavis Uitgeverij
Verschenen in: November 2014
Pagina’s: 192 pg
Genre: Jeugdboek
Trefwoorden: Geschiedenis, avontuur, vikingen, wraak, roman

Related Posts

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *