Genre's, Mentale gezondheid, Onderwerpen, Recensies, Roman

Ik ben Sara – Irene van Gent

Een tijdje geleden kreeg ik via Irene Van Gent en het platform Bookinfluencers de kans om het boek Ik ben Sara te recenseren. Die kans greep ik uiteraard met beide handen. Hieronder lees je mijn recensie.

Het verhaal

Sara (33) woont sinds drie jaar bij haar vriend op zijn boot. Samen zeilen ze door Griekenland. Maar hoe vrij het leven ook lijkt, ze krijgt steeds meer het gevoel dat ze opgesloten zit. Ze is te afhankelijk van hem geworden. Op een dag ontmoet Sara, in een dorpje, een oude vrouw die haar een brief geeft met een geheimzinnige inhoud. Daarin wordt ze uitgedaagd op zoek te gaan naar de sleutels voor een gelukkig leven. Durft Sara het leven dat ze kent los te laten en echt voor zichzelf te kiezen?

Mijn mening

Toen ik het boek las moest ik denken aan een vriendin van me. Net als Sara ligt ze soms in de knoop met zichzelf en de liefde. Dus toen ik over Sara las, dacht ik aan haar. Daardoor voelde ik meteen een connectie met het hoofdpersonage. Bovendien las het boek erg vlot. Het was een tikkeltje voorspelbaar en is zeker niet voor iedereen weggelegd. Sommigen zullen het verhaal iets te zweverig vinden, maar voor mij was het de perfecte mix van romantiek en zelfontwikkeling.

Titel: Ik ben Sara
Auteur: Irene van Gent
Uitgever: Paris Books
Verschenen: 28 oktober 2022
Pagina’s: 333 pagina’s 
Genre: Literaire roman
Trefwoorden: liefde, zelfontwikkeling, avontuur, reizen
Score: ★★★✩✩ 3 sterren

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *