Recensies, Young Adult

Boekenrecensie. Girl Online – Zoë Sugg

Jaren geleden las ik voor het eerst het boek ‘Girl Online’ van Zoë Sugg. Toen ik een tijdje geleden op YouTube de Vlogmas vlogs van Zoë herbekeek herontdekte in mijn liefde voor deze 28-jarige blogger/YouTuber. Ik besloot om het boek ‘Girl Online’ in de bibliotheek te ontlenen en opnieuw te gaan lezen. Vandaag geef ik mijn vernieuwde kijk op dit boek.

“Every time you post something online you have a choice. You can either make it something that adds to the happiness levels in the world—or you can make it something that takes away.”

De auteur


Zoë Sugg is een 28-jarige onderneemster uit de Engelse Stad Lacock. Momenteel woont ze samen met haar vriend Alfie Deys in de kunststad Brighton. Ze startte haar blog ‘Zoella’ op in februari 2009. Haar blog evolueerde in het gelijknamige YouTube kanaal, Zoella. Een kanaal die momenteel 11 miljoen volgers heeft, terwijl haar laatste video daar online kwam op 23 juni 2018. Zoe Sugg’. Naast YouTuber is ze ook eigenares van ‘Zoella Lifestyle’, ‘ Zoella Beauty’, het kledingmerk ‘Sugg Life’, de fotografie applicatie ‘Flimm’ en het PR-bureau ‘A to Z creatives’.

“Sometimes you have to face up to your fears to realize that they aren’t actually real.”

Het verhaal

Het boek Girl Online gaat over Penny. Penny is een middelbare schoolstudente uit Brighton en draagt een geheim met zich mee. Ze heeft een blog genaamd ‘Girl Online’. Niemand weet dat. Niemand, behalve Elliot, haar beste vriend. Samen met Elliot en haar ouders gaat ze rond de feestdagen naar New York. Daar verzorgt haar moeder een exclusieve trouw. Penny ontmoet Noah in New York. Noah is een knappe gitarist waar ze meteen verliefd op wordt. Noah heeft echter ook een geheim. Een geheim dat haar leven wel eens volledig op zijn kop zou kunnen zetten.

“When you cry in front of someone, when you show them your most vulnerable side, it shows that you really trust them.”

Mijn mening

Ik vind het boek ‘Girl Online’ als blogster echt heerlijk. Ik vind het zo leuk om te zien hoe haar blog groeit terwijl zij als mens groeit. Het is super tof om te zien hoeveel interactie ze heeft tussen zichzelf en haar volgers. Daarnaast is het een leuke chicklit waar je lekker bij weg kan dromen. Het boek is geschreven voor een jong doelpubliek en dat merk ik nu heel erg sterk. Ik ben de doelgroep ontgroeid. Dat neemt niet weg dat ik binnenkort het vervolg gewoon ga lenen uit de bibliotheek.

Koop je exemplaar hier of bij je lokale boekhandelaar.

Titel: Girl Online
Originele titel: Girl Online
Auteur: Zoe Sugg
Uitgever: van Goor
Verschenen: januari 2015
Pagina’s: 307 pg
Genre: Young Adult
Trefwoorden: Chicklit, Zoella, Zoe Sugg, verliefdheid, blog

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *