Feelgood Roman, Genre's, Recensies

Boekenrecensie. Lang leve de liefde – Jill Mansell

Zoals je op deze blog kan ontdekken zijn er verschillende genres boeken die me enorm weten te bekoren. Af en toe heb ik zin in een fantasy verhaal, een verhaal over één van de wereldoorlogen, een Young-Adult verhaal, een non-fictieboek, een boek geïnspireerd op waargebeurde feiten of een roman. Toen ik het boek ‘Lang leve de liefde’ zag tijdens een boekenverkoop een aantal jaar terug had ik zin in een echte roman. Dus nam ik hem mee. 

De auteur

Jill Mansel is een Britste schrijfster die in 1992 een avondcursus ‘Creatief schrijven’ volgde. Tijdens deze cursus begon ze aan haar eerste boek, daarna volgden er nog heel wat meer. Ondertussen heeft ze al meer dan dertig boeken op haar naam staan en is ze een echte bestseller auteur.  Haar laatste creatie, ‘Ik wil met je mee!’ kwam dit jaar uit.

“Maybe one day it would happen. Maybe one day her life would start going according to plan instead of spluttering and stalling like some clapped-out old banger.” 

Het verhaal

Dit verhaal begint op de vijfentwintigste verjaardag van Lily Harper. Sinds het overlijden van haar moeder, die stierf toen Lily acht was, krijgt ze elk jaar een brief. Dit is de laatste. Tot Lily’s verbazing schrijft haar moeder over haar eerste en enige echte liefde. Haar vader? Of iemand anders? Na het lezen van deze brief ontmoet Lily de acteur Eddie Tesler, die op de vlucht is voor de gevolgen van roem. Meteen wordt Lily gevleid door hem en voelt ze de vlinders fladderen. Maar waarom is het voor haar zo belangrijk hoe Dan, haar jeugdvriend die altijd voor haar klaarstaat, daarover denkt?

“On the surface she might put on a good show, making fun of herself and her manless state, but inwardly it was hard sometimes not to wonder: Why me?” 

Mijn mening

‘Lang leve de liefde’ is een typische chicklit die zich afspeelt in een zeer charmant dorpje genaamd Stanton Langley. Een echt boerendorpje, waar iedereen elkaar kent. Waar iedereen ook voor elkaar klaar staat als dat nodig blijkt te zijn. Het is een boek zonder al te veel diepgang, maar daardoor ideaal om even je gedachten te verzetten na een drukke werkdag.    In het bijzonder omdat Jill Mansell in dit boek een ideale combinatie weet te brengen van romantiek en humor. 

Titel: Lang leve de liefde
Originele titel: You and Me, Always
Auteur: Jill Mansell
Uitgever: Luitingh – Sijthoff B.V. 
Verschenen: 2016
Pagina’s: 333 pagina’s 
Genre: Feelgood Roman
Trefwoorden: Romantische literatuur, liefde, chicklit, zoektocht, humor
Score: ★★★✩✩ 3,5 sterren

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *