Genre's, Recensies, Roman

Boekenrecensie. Het geheim van mijn man – Liane Moriarty

Het geheim van mijn man

Begin januari stelde ik mezelf een doel, een challenge. Een challenge waarin ik mezelf uitdaag om voor het einde van het jaar 22 boeken uit mijn boekenkast te lezen. Eén van die boeken was Het geheim van mijn man, geschreven door Liane Moriarty. 

De auteur

Liane Moriarty werd geboren op 15 november 1996.  Ze groeide op in een gezin met vier zussen en één broer in de Noordwestelijke buitenwijken van Sydney. Tijdens haar master aan de Macquarie Univesity in Sydney, schreef ze haar eerste roman Drie Wensen. In de jaren daarna schreef ze Nog één keer feest (The last Anniversary)Wat Alice vergat (What Alice Forgot)Alles voor jou (The Hypnotist’s Love Story) en Het geheim van mijn man (The Husband’s Secret). In 2017 verscheen haar populairste boek Grote kleine leugens, die door HBO omgezet werd in de populaire reeks serie Big Little Lies (met in de hoofdrol Shailene Woodly, Nicole Kidman en Reese Witherspoon). Ook de filmrechten voor de boeken Het geheim van mijn man en Negen volmaakte vreemden werden reeds verkocht. 

“Falling in love was easy.anyone could fall. It was holding on that was tricky” 

Het geheim van mijn man

Het verhaal

Cecilia Fitzpatrick is een succesvolle zakenvrouw, toegewijde echtgenote en moeder. Haar hele leven is piekfijn geregeld tot ze een brief vindt. Een brief die haar man heeft geschreven, om te openen na zijn dood. Een brief met zijn meest donkere geheim, die alles verandert, en niet alleen voor haarzelf. 

“She didn’t understand a damned thing about life except that it was arbitrary and cruel, and some people got away with murder while others made one tiny, careless mistake and paid a terrible price.” 

Het geheim van mijn man

Mijn mening

Het geheim van mijn man is niet het eerste boek van Liane Moriarty die ik op pak en zal ook niet het laatste zijn. Liane weet me met haar schrijfstijl telkens enorm te boeien. Ze weet spanning in het verhaal te brengen als geen ander. In haar verhalen krijg je als lezer af en toe een nieuw stukje van de puzzel, maar slechts op het einde van het verhaal heb je voldoende stukjes om het geheel te zien. Een geheel die in dit boek verschillende generaties samenbrengt. 

“A son is a son until he takes him a wife; a daughter is a daughter for all of her life.” 

Titel: Het geheim van mijn man
Originele titel: The husband’s secret
Auteur: Liane Moriarty
Vertaler: Monique Eggermont
Uitgever: Bruna uitgevers
Verschenen: 2015
Pagina’s: 399 pagina’s
Genre: Roman
Trefwoorden: vrouwen, identiteitscrisis, liefde, geheimen, scheiding, rouw, verlies, schuld en boete
Score: ★★★✩✩  3,5 sterren

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *