Genre's, Recensies, Young Adult

Boekenrecensie. Unsinkable – Lotte van den Noort

Al een tijdje volg ik het bookstagram account van Lotte van den Noort (@lottesbook). Toen ze online aankondigde dat haar boek Unsinkable was verschenen twijfelde ik geen seconde en schafte ik het bij mijn plaatselijke boekhandelaar aan.

De auteur

Lotte van den Noort werd geboren in het jaar 1995 in de Nederlandse gemeente Helmond. Van zodra Lotte kon schrijven, schreef ze kortverhalen die ze vervolgens vol enthousiasme voorlas aan de klas. Op haar veertiende werd haar eerste boek gepubliceerd bij Boekscout, waarna ze overstapte op selfpub. Bij Wolf & Dragon verscheen ook een van haar werken, deze uitgever is echter gestopt en Lotte is toen overgestapt naar Hamley Books en schreef daar het boek ‘Unsinkable’ voor.

Het verhaal

Unsinkable gaat over Katharina Thompson, een jong meisje dat niets liever wil dan naar Amerika te gaan om daar een toekomst op te bouwen met haar verloofde. Als ze in de krant leest dat de Titanic kamermeisjes zoekt, twijfelt ze geen seconde en solliciteert ze ondanks de waarschuwingen van haar broer Colin. Hij is ervan overtuigd dat de Titanic gedoemd is om te zinken. 

Mijn mening

Ik ken het verhaal van de Titanic voornamelijk dankzij de film met Leonardo DiCaprio en Kate Winslet uit 1997. Tijdens het kijken van deze film heb ik nooit stilgestaan bij het idee dat de Titanic mogelijk altijd al gedoemd was om te zinken. Na het lezen van dit boek denk ik daar een tikkeltje anders over. De complottheorie die Lotte in dit boek uitwerkt is zo geloofwaardig dat al mijn overtuigingen in één keer van tafel werden geveegd. 

Lotte bezit een erg vlotte pen en aangename schrijfstijl waardoor je volledig in het boek gezogen wordt. Voeg daar nog eens een uitnodigende cover en een prachtig binnenwerk aan toe en je hebt een boek die ik aan iedereen zou kunnen aanraden. Kan nu al niet wachten op het verschijnen van haar volgende boek ‘Unwritable’. 

Titel: Unsinkable
Auteur: Lotte van den Noort
Uitgever: Hamley Books
Verschenen: 14 april 2021
Pagina’s: 358 pagina’s
Genre: Young Adult
Trefwoorden: Titanic, complottheorieën, liefde, armoede, rijkdom, jaloezie
Score: ★★★★✩ 4,5 sterren

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *