Genre's, Recensies, Young Adult

Boekenrecensie. De Tranenmaker – Erin Doom

Een tijdje geleden kreeg ik via het platform Bookinfluencer.be van AW Bruna het boek De Tranenmaker van Erin Doom. Het kwam in een prachtig perspakketje, compleet met een bijpassende bladwijzer, post-its en zelfs zakdoekjes. In deze blogpost deel ik mijn eerlijke mening over het boek en vertel ik je iets meer over de inhoud van het boek.  

We hadden de manier gevonden. Samen. Die hadden we gevonden omdat we hem, ook al bestond hij niet, hadden geschreven met alles wat we hadden. Met onze ziel. En ons hart. Met geheime melodieën en sidderende sterrenbeelden. Met alle kracht van een wolf, en de zachtaardigheid van een vlinder. Hand in hand … Tot het einde.

Beschrijving van De Tranenmaker

Binnen de muren van Grave, het weeshuis waar Nica opgroeide, werden altijd al verhalen verteld bij  kaarslicht. De bekendste was die van de tranenmaker, een mysterieus figuur met ogen zo helder als glas, en de veroorzaker van alle angsten die mensen voelen.  

Op haar zeventiende lijkt het moment gekomen om de verhalen uit haar kindertijd achter zich te laten. Nica’s droom wordt werkelijkheid wanneer Mr. en Mrs. Milligan haar adopteren. Maar ze is niet de enige. Rigel, een rusteloze, mysterieuze wees, wordt ook uit Grave weggehaald. En hij is de laatste persoon die Nica als adoptiebroer zou wensen. Rigel is intelligent, speelt betoverend piano en is onvoorstelbaar knap, maar heeft een donkere, onaangename kant. 

“De sterren zijn alleen, had hij me een tijdje geleden met datzelfde ongrijpbare gevoel gezet. “

Mijn mening over het boek De tranenmaker  

De Tranenmaker is een prachtig boek, aan de binnenkant en aan de buitenkant. De cover is prachtig, de sprayed edges zijn magisch. In een boekenwinkel zou dit boek er voor mij meteen uitspringen. Het boek werd zeer poetisch geschreven en bevat tal van prachtig zinnen die ik allemaal in mijn hoofd wil opslaan. De personages zijn aangenaam. Nica en Rigel konden me meteen bekoren en maken een duidelijke groei mee naarmate het boek vordert. Bovendien leest het boek erg vlot, het plot is goed uitgewerkt en door de legende van de tranenmaker te gebruiken zit er een rode draad in het verhaal.

Titel: De Tranenmaker
Oorspronkelijke titel: Fabbricante di Lacrime
Auteur: Erin Doom
Uitgever: AW Bruna Uitgevers
Verschenen: 2023
Pagina’s: 491 pagina’s 
Genre: Young Adult
Trefwoorden: de tranenmaker, liefdesverhaal, adoptie, literaire roman
Score: ★★★✩✩ 3,5 sterren

  

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *