Boekenrecensie. Period Talk – Sofie Vanherpe

Een tijdje geleden vond ik dat ik meer inzicht moest krijgen in de vrouwelijke cyclus. Ik keek verschillende YouTube video’s en zocht leuke, informatieve boeken bij mijn plaatselijke bibliotheek. Tijdens mijn zoektocht stootte ik op het boek Period Talk van Sofie Vanherpe. Het boek sprak me dankzij zijn frisse en trendy uiterlijk meteen aan. 

De auteur

Het verhaal van Sofie Vanherpe begon in 1980 in Oost-Vlaamse stad Gent. Ze studeerde Romaanse talen aan de Universiteit van Antwerpen en behaalde een Manama in de internationale politiek. Na haar studies begon ze als journalist voor Het Nieuwsblad, Dag Allemaal en Steps Magazine. Daarna vond ze werk als eindredactrice voor Uitgeverij Averbode en schreef ze mee aan verschillende lifestyle-en non-fictieboeken voor Uitgeverij Lanno en Borgerhoff. In 2015 richtte ze samen met Evelien Kayaert en Uitgeverij Lannoo het online platvorm Mama Baas op. Zes jaar later schreef ze haar eerste eigen boek ‘Period Talk’. 

Het verhaal

Wat is menstruatie? Hoe ziet een vrouwelijke cyclus eruit? Menstrueren samenwonende vrouwen altijd op hetzelfde moment? Valt de vrouwelijke cyclus in te delen in seizoenen? Alles wat je wil weten over de vrouwelijke cyclus en nog veel meer wordt openhartig beantwoord.

Mijn mening

Alhoewel het boek gericht is op jonge vrouwen haalde ik als 27-jarige nog steeds erg veel nuttige informatie uit het boek. Ik leerde bij over mijn cyclus, over de gevolgen van mijn cyclus op mijn hormonenbalans en hoe je op een natuurlijke manier het best kan omgaan met deze cyclus. Waarom is dit geen standaard leerstof in het middelbare onderwijs? Hier zou ik zo veel meer aan gehad hebben dan aan die technische tekeningen van het vrouwelijke en mannelijke geslachtsorgaan. 


Titel: Period Talk: FAQ over menstruatie
Auteur: Sofie Vanherpe
Uitgever: Lannoo
Verschenen: Januari 2021
Pagina’s: 144 pagina’s 
Genre: Non-fictie
Trefwoorden: menstruatie, puberteit, vrouwen, jongeren, selfhelp
Score: ★★★✩✩ 3 sterren

Related Posts

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *