Boekenrecensie. Midnight Sun – Stephenie Meyer

Jaren geleden las ik voor het eerst de Twilight serie. Ik was meteen fan, met een goede vriendin keek ik vol ongeduld uit naar de verfilming van de reeks en toen het eindelijk zover was zaten we op de eerste rij. In 2012, toen de laatste film in de cinema kwam, was het afgelopen. Er restte me enkel nog het herlezen van de boeken of het herbekijken van de films. Geen nieuwe verhalen meer om in te duiken. Tot afgelopen jaar, toen bracht Stephenie Meyer ‘Twilight’ uit in een nieuw jasje. 

De auteur

Stephenie Meyer werd geboren op 24 december 1973 in Hartford Connecticut in een gezin die zes kinderen zou tellen. Ze groeide op in Phoenix (Arizona) en studeerde Engelse literatuur aan de Brigham Young University. Enkele jaren later, in 2003 kreeg ze een droom over een vampier en een mensenmeisje die verliefd op elkaar werden. Deze droom werkte ze uit tot een volledige roman, die binnenkwam op nummer 5 in de ‘The New York Times Best Seller list’ voor ‘Children’s Chapter Books’.  

“Could a dead, frozen heart beat again? It felt like mine was about to.” 

Het verhaal

Als Isabella Swam naar het regenachtige Forks verhuist, wordt het leven van Edward Cullen volledig op zijn kop gezet. Alles wat hij tot nu toe kende wordt uitgeveegd. Zijn zelfbeheersing wordt op de proef gesteld, net als de familieband van de Cullens. Zou Edward kunnen weerstaan aan een vrouw die in levensgevaar is door zijn aanwezigheid? Zou hij haar kunnen beschermen tegen het kwade van de wereld en zichzelf? 

“Though I hated her, I was absolutely aware that my hatred was unjust. I knew that what I really hated was myself. And I would hate us both so much more when she was dead.” 

Mijn mening

Midnight Sun werd geschreven vanuit het perspectief van Edward. Een man die mijn sympathie had in de originele reeks, maar in dit boek vaak arrogant, betweterig en stalkerig overkomt. Bella is een echte obsessie voor hem, dat blijkt uit de lange passages die niet altijd even veel toevoegen aan het boek. Toen ik het boek uit de bibliotheek leende, had ik verwacht dat het boek meerdere delen uit de serie zou beslaan, maar dat bleek niet het geval. Jammer! Ik had graag gelezen over zijn tijd zonder Bella in Italië. Toch brengt dit boek het nostalgische gevoel terug, schijnt het een interessant licht op de Cullen familie en is het een interessante toevoeging aan de reeks.  

“There was always a choice.” 

Midnight Sun in mijn podcast Fyggeleest.

Titel: Midnight Sun
Originele titel: Midnight Sun
Auteur: Stephenie Meyer
Uitgever: Van Goor uitgeverij
Verschenen: 2020
Pagina’s: 669 pagina’s 
Genre: Young Adult
Trefwoorden: Vampieren,  Verliefdheid, Weerwolven, Fantasy, Romantiek
Score: ★★★✩✩ 2,8 sterren

Related Posts

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *