Boekenrecensie. The One Thing – Gary Keller

Een tijdje geleden volgde ik een reeks webinars bij ondernemerscoach Veronique van de website ‘Je zaak voor Elkaar’. Tijdens deze reeks konden een aantal deelnemers een boek winnen. Ik won het boek ‘The One Thing’ van Gary Keller en Jay Papasan.

De auteur

Gary Keller werd geboren op 21 juli 1957 in de Amerikaanse staat Texas. Daar richtte hij in 1983 Keller Williams op, het grootste vastgoedbedrijf ter wereld. Tijdens zijn eerste jaren bij het bedrijf begon hij met het schrijven van zijn eerste boek over de vastgoedwereld, ‘The Millionaire Real Estate Agent’. In 2005 kwam zijn tweede uit, genaamd ‘The Real Estate Investor’. Enkele jaren later, in 2013 schreef hij het boek  ‘The ONE Thing’,  waarmee hij op nummer 1 stond in de Wall Street Business bestsellerlijst.

Het verhaal

‘The One Thing’ gaat, zoals de titel het suggereert, over dat ene ding dat je kan doen om je leven te veranderen. Om minder afleiding te ervaren en minder hooi op je vork te nemen. Niet langer je mailbox als to-do lijstje te gebruiken of je te laten afleiden door sociale media. Maar om productiever werken, beter te leven en vooral meer voldoening te halen uit je dagelijkse leven.

Mijn mening

Non-fictie boeken zijn steeds weer boeken waar ik moeite mee heb, ik geraak er nooit zo lekker in als bij een fictie boek. Echter vind ik het leuk om ze te ontdekken, daarom maakte ik er bij dit boek een gewoonte van om elke dag één hoofdstuk te lezen. Niet meer en niet minder. Deze gewoonte zorgde ervoor dat ik het boek vlot uit las en enkele tips uit het boek kon  halen om later toe te passen in mijn dagelijkse leven.  


De belangrijkste tips uit The One Thing:

  • De grootte van je succes is afhankelijk van de grootte van je focus.
  • Lijn elke dag je prioriteiten op, vind de belangrijkste, en gooi de andere omver. 
  • Succes wordt langzaamaan opgebouwd, stukje per stukje. 
  • Niemand excelleert alleen. Niemand! 
  • Het vinden van ‘het ene ding’ is moeilijk, omdat we er teveel hebben binnengebracht. 
  • Bouw één gewoonte per keer.
  • Het maakt niet uit wie je bent, grote tijdsblokken werken. 
  • Het is niet dat we te weinig tijd hebben om de dingen te doen die we moeten doen, het is het gevoel dat we teveel dingen moeten doen in de tijd die we hebben. 

Titel: The One Thing
Auteur: Gary Kelly en Jary Papasan
Uitgever: John Murray Learning
Verschenen: 2013
Pagina’s: 236 pagina’s
Genre: Non-fictie
Trefwoorden: Productiviteit, Ondernemen, Onthaasten, Prestatiedruk, Focus

Related Posts

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.