Boekenrecensie. Hof van doorns en rozen – Sarah J. Maas

Ongeveer vier maanden ging ik naar de boekenverkoop van mijn plaatselijke bibliotheek. Op deze boekenverkoop verkochten ze een aantal oudere boeken uit hun collectie voor het goede doel. Eén van deze boeken was Hof van doorns en rozen van Sarah J. Maas.

De auteur

Sarah J. Maas of Sarah Janet Maas werd geboren op 5 maart 1986 in de Amerikaanse stad New York. Ze groeide op in de Upper West Side van Manhatten waar ze verhalen schreef op basis van populaire boeken of Sailor Moon fanfictie. In 2008 studeerde ze af in de richting creatief schrijven aan het Hamilton College. Vier jaar later verscheen het eerste boek uit De glazen troon-serie, een serie die ze begon op haar zestiende.  In 2015 werd haar tweede fantasiereeks Hof van doorns en rozen gepubliceerd die wordt verfilmd door streaming platvorm Huli. Twee jaar geleden bracht ze voor het eerst een fantasyboek voor volwassen uit, Crescent City. 

“Don’t feel bad for one moment about doing what brings you joy.” 

Het verhaal

Hof van doorns en rozen is het eerste boek uit de gelijknamige fantasieserie die het sprookje van Belle & het Beest op een nieuwe manier brengt. In deze serie ontmoet de negentienjarige Feyre, na het doden van een wolf in het bos, een beestachtig wezen. Hij neemt haar gevangen en ontvoert haar richting een magische wereld. Daar ontdekt ze dat het wezen geen dier is maar Tamlin, een elfide. 

“Pity those who don’t feel anything at all.” 

Mijn mening

Samen met Feyre leer je beetje bij beetje de wereld van de elfiden en de personages in het boek kennen. Van zodra Feyre meegenomen wordt naar het huis van Tamlin, deed het verhaal me erg denken aan het sprookje ‘Belle en het beest’. Toch zou ik het geen spin-off noemen aangezien er veel meer verschillen dan gelijkenissen tussen beide verhalen zitten. Toch zou ik het boek erg aanraden. Het leest enorm vlot weg en is daardoor het ideale boek om als lezer je eerste stapjes te zetten in de het fantasy-genre. 

Titel: Hof van doorns en rozen
Originele titel: A court of thrones and roses
Serie: Hof van doorns en rozen – Deel 1
Auteur: Sarah J. Maas
Uitgever: Van Goor
Verschenen: 2016
Pagina’s: 417 pagina’s
Genre: Young Adult, Fantasy
Trefwoorden: fantasy, fae, sprookjes-hertelling, liefde, vriendschap, familiebanden, 
Score: ★★★✩✩ 3,6 sterren

Related Posts

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.