Genre's, Non-fictie, Recensies

Boekenrecensie. Miljonair met een gewone baan – Oeds-Jan Postma

Toen ik een tijdje geleden in mijn Storytel applicatie op zoek ging naar een leuk boek vond ik Miljonair met een gewone baan van Oeds-Jan Postma. Meteen werd ik getriggerd aangezien ik op dat moment alles behalve financieel vrij was. 

De auteur

Oeds-Jan Postma is een Nederlandse econoom en schrijver. Tijdens zijn carrière als marketingmanager stelde hij zichzelf het doel op financieel onafhankelijk te worden. Dat is hem gelukt, sterker nog, hij mag zichzelf miljonair noemen. Tegenwoordig helpt hij als ‘De gelddokter’ andere mensen om hun geld beter te beheren via lezingen, één-op-één coachings en dit boek. 

Het verhaal

‘Financieel onafhankelijk worden, dat kan iedereen’, is het motto van Oeds-Jan. In dit boek leert hij ons dat je heus niet dag en nacht hoeft te werken of de lotto moet winnen om miljardair te worden. Als je net zoals hem bescheiden leeft en ondertussen slim belegd kom je al een heel eind. 

Mijn mening

Toen ik het eerste hoofdstuk luisterde was ik stomverbaasd dat dit boek geschreven is door een Nederlander. Het klinkt zo Amerikaans. Alles voelt grootst. Informatie is er in overvloed en ingewikkelde processen worden simpel uitgelegd. Toch wou ik af en toe het boek neerleggen, alles laten bezinken en bepaalde stukken opnieuw lezen. Als je net zoals ik het boek beluistert, heb je deze kans niet. Je mist als lezer daardoor concrete stappen en raakt af en toe overweldigd door de stroom aan informatie die op je af komt.


Titel: Miljonair met een gewone baan
Auteur: Oeds-Jan Postma
Uitgever: Haystack Uigeverij
Verschenen: September 2017
Pagina’s: 261 pagina’s
Genre: Non-fictie
Trefwoorden: persoonlijke ontwikkeling, geld, geldzaken, psychologie
Score: ★★★✩✩ 2,8 sterren

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *