Boekenrecensie. Unwritable – Lotte Van den Noort

Na het lezen van Unsinkable, kon ik niet wachten op de verschijningsdatum van Unwritable. Meteen pre-orderde ik het verhaal en begon ik de dagen af te tellen. Na maanden wachten, kreeg ik begin november het boek eindelijk in handen. 

De auteur

Lotte van den Noort werd geboren in het jaar 1995 in de Nederlandse gemeente Helmond. Van zodra Lotte kon schrijven, schreef ze kortverhalen die ze vervolgens vol enthousiasme voorlas aan de klas. Op haar veertiende werd haar eerste boek gepubliceerd bij Boekscout, waarna ze overstapte op selfpub. Bij Wolf & Dragon verscheen ook een van haar werken, deze uitgever is echter gestopt en Lotte is toen overgestapt naar Hamley Books en schreef daar het boek ‘Unsinkable’ voor.

Het verhaal

Unwritable is de herwerkte versie van het boek Typewriter die in 2018 verscheen bij Wolf & Dragon. Het gaat over Abbigail Barlow die zich na de dood van haar moeder aansluit bij Monte Carlo. Een verzetsgroep gevestigd in New Orleans die de kloof tussen rijke en arme inwoners weg probeert te werken. 

Mijn mening

Na het lezen van Unsinkable had ik torenhoge verwachtingen van dit boek. Sommige werden ingehuldigd. Zo leest het boek erg vlot weg, staan de verschillende personages ijzersterk overeind en kon ik me erg goed inleven in het verhaal. Anderzijds was ik teleurgesteld. Het verhaal (goed tegenover kwaad) sprak me een stuk minder aan en op het einde was er een passage die ik weinig vond toevoegen aan het boek. Toch blijf ik Lotte online volgen, erg benieuwd naar de evolutie die ze als schrijver nog zal doormaken. 

Titel: Unwritable
Auteur: Lotte Van den Noort
Uitgever: Hamley Books
Verschenen: Oktober 2021
Pagina’s: 355 pagina’s
Genre: Young Adult
Trefwoorden: New Orleans, 1930, rijk-arm, verzetsstrijders, liefde, casino, onrecht, gelijkheid
Score: ★★★✩✩ 3,5 sterren

Related Posts

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.