Boekenrecensie. Als je hartslag wegvalt – Christine Geysen

In juni 2021 maakte ik kennis met de Als je sterft-triologie van Christine Geysen dankzij mijn plaatselijke bibliotheek en de corona lockdown. Nadat ik vol enthousiasme het eerste boek uitlas, leende ik het tweede deel uit. Voor ik het wist was dat boek ook ten einde, nu restte me enkel nog het wachten tot het laatste deel van de triologie zou gaan verschijnen. Een maand voor de publicatiedatum, kreeg ik een mailtje van Phoenix Books met de vraag of ik wou deelnemen aan de blogtour van Als je harstlag wegvalt, het laatste boek uit de reeks. Ik mailde meteen vol enthousiasme mijn positief antwoord terug. 

De auteur

Christin Geysen is een Belgische auteur uit Lommel. Ze is gehuwd en trotse mama van een zoontje. Haar eerste verhaaltje schreef ze toen ze in het 3e leerjaar zat. Het werd een zeer kort verhaal, maar naarmate ze ouder werd nam de lengte van haar verhalen toe tot ze uiteindelijk in 2018 debuteerde ze met het boek ‘Als je ademhaling stopt’.

Het verhaal 

(bevat spoilers voor wie deel 1 en/of 2 nog niet gelezen heeft)

Als Lex en Helia ouders worden, staat de kleine Cynthia een zware taak te wachten. Zij moet de laatste regeerperiode volbrengen, dat is echter buiten Matthis gerekend. Hij beweert de oplossing te hebben om Michaël te ontlopen. Maar is dat wel zo? Kunnen ze Matthis vertrouwen of zal hij de belofte aan Helia verbreken? 

Mijn mening

Vanaf de eerste pagina zat ik volledig in het verhaal, de pagina’s lazen als een sneltrein en spanning bouwde erg snel op. Op het einde komt een serieuze plottwist, die ik enkele malen moet herlezen voor ik hem volledig kon bevatten. Als je hartslag wegvalt, wordt zo de perfecte afsluiter van een boeiende triologie. Nu al benieuwd naar haar volgend werk. 

Titel: Als je hartslag wegvalt
Auteur: Christine Geysen
Uitgever: Phoenix Books
Verschenen: oktober 2021
Pagina’s: 243 pagina’s
Genre: Young Adult
Trefwoorden: Non-fictie, paranormale waarnemingen, fantasy, roman, verliefdheid, Young Adult
Score: ★★★★✩ 4 sterren

Related Posts

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.