In 2018 vond ik een zwerfboek in Provinciedomein De Palingbeek. Sindsdien ben ik lid van de Facebookgroep ‘De boekenjagers’ en heb ik verschillende boeken gedropt in mijn regio. Sinds de coronaperiode ben ik echter niet meer zo actief aanwezig in de groep, desondanks zag ik de melding passeren dat er een echt Boekenjagers boek zou gepubliceerd worden naar aanleiding van het vijfjarige bestaan. Ik was meteen enthousiast en vroeg het aan bij mijn plaatselijke bibliotheek. 

De auteur

In 2016 begon de Vlaamse Veerle Nijs een Facebookgroep genaamd De boekenjagers. Het concept van de groep is simpel: boeken worden verstopt zodat ze gevonden kunnen worden door een ander jager of een toevallige passant. Het concept leunt dicht bij ‘Random acts of Kidness’, spontane acties om van de wereld een betere plek te maken. Ze toveren een glimlach op het gezicht van je medemens, net zoals de boeken die gedropt worden door de duizenden leden.

Het verhaal 

In het boek vind je enerzijds een verzameling aan verhalen, poëzie, cartoons en tekeningen van talrijke auteurs uit binnen-en buitenland. Anderzijds getuigen verschillende boekenjagers over hoe zij De Boekenjagers hebben ervaren en haalt oprichter Veerle Nijs mooie en ontroerende herinneringen op aan de afgelopen vijf jaar aangevuld met screenshots en foto’s uit de groep.

Boekenjager: Een persoon die boeken dropt (ze in het openbaar te vinden legt) of op boeken jaagt (de gedropte boeken gaat zoeken).

Mijn mening

Veerle Nijs combineert in dit boek verschillende genre’s en verhalen tot één perfectie mix. Een mix die jong en oud zal smaken en triggeren om nog meer te lezen. Wie nog geen boekenjager was, zal het na dit boek absoluut willen worden. Wie er wel al één was, wil na het lezen van dit boek meteen op zoek naar een volgende parel.  

Oh ja, geen tijd om te lezen? Dat is geen excuus. Dit boek kan je gemakkelijk vijf minuten lezen en dan weer wegleggen. Ideaal voor elk vrij moment! 

Titel: De boekenjagers
Auteur: Veerle Nijs, Toon Tellegen, Bart Debbaut, Bjorn Van den Eynde, Patrick De Bruyn, Jennifer Vrielinck, Tine Bergen, Yentl Nuytemans, Sandra J. Paul, Tom Bergs, Christophe Vekeman, K.R. Valgaeren, Filip Bastien, Wim Oosterlinck, Sien Volders, Lucinda Riley, Diane Broeckhoven, Lize Spit
Uitgever: De boekenjagers vzw
Verschenen: September 2021
Pagina’s: 280 pagina’s
Genre: Fictie
Trefwoorden: boekenjagers, facebook, kortverhalen, bundel
Score: ★★★★✩ 4,5 sterren

Related Posts

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *