Genre's, Recensies, Young Adult

Boekenrecensie. De Academie – Astrid Boonstoppel

Sinds ik het Instagramaccount van Blossom Books volg, zie ik allerlei interessante schrijvers en verhalen voorbijkomen. Telkens word ik getriggerd om meteen naar de boekhandel te rennen om mijn exemplaar van een boek in huis te halen. Zo ook bij ‘De Academie’ van Astrid Boonstoppel. Dus toen ik zag dat het boek in mijn plaatselijke bibliotheek beschikbaar was sprong ik een gat in de lucht. 

De auteur

Astrid Boonstoppel werd op 27 december 1983 geboren in de Nederlandse stad Rotterdam. Aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam studeerde ze ‘Algemene Cultuurwetenschappen’ en ‘Media en Journalistiek’ voor ze begon aan een carrière als schrijfster van persberichten, opinieartikelen, nieuwsberichten en speeches voor politici. Na elke jaren liet ze deze baan achter zich en ging ze aan de slag als communicatieadviseur bij een non-profitorganisatie. In februari 2019 verscheen haar debuut ‘Dit is hoe het ging’ bij Blossom Books.

Het verhaal

Em is één van de vijf studenten die jaarlijks worden toegelaten aan de exclusieve Recourt Academie voor Meisjes. Ze kan haast niet wachten om haar grote voorbeeld en mede-eigenaar van de Academie, Isabella te ontmoeten. Ze is ervan overtuigd dat dit jaar het begin van haar toekomst zal worden, maar al snel blijkt dat de Academie vele geheimen kent voor haar en de buitenwereld. 

Mijn mening

In ‘De Academie’ worden twee diverse invalshoeken op feminisme belicht. Eén waar ik volledig achter sta, de andere wat minder. Toch spelen ze beide een cruciale rol in dit boek en het leven van de vrouw. 

Ondanks het verhaal die traag op gang kwam, miste ik wat diepgang in de personages. Allemaal blijven ze wat oppervlakkig waardoor ik enkel kan gissen naar hun beweegredenen. Desondanks vond ik het verhaal spannend en zou ik het zeker aanraden aan meiden uit de middelbare school. 

Titel: De Academie
Auteur: Astrid Boonstoppel
Uitgever: Blossom Books
Verschenen: 2020
Pagina’s: 245 pagina’s 
Genre: Young Adult
Trefwoorden: Seksisme, feminisme, schoolleven, macht, academie, liefde
Score: ★★★✩✩ 3,5 sterren

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *