Fantasie, Genre's, Recensies

Boekenrecensie. Het onzichtbare leven van Addie Larue – V.E. Schwab

Elke maand kondigt Kelly de podcast ‘Wat ik wou dat ik wist’ het boekenclubboek van de maand aan. Dit boek lezen we dan samen met enkele luisteraas voor de maand om is. In de maand april koos ze voor het boek ‘Het onzichtbare leven van Addie LaRue’.

De auteur

Victoria Elisabeth Schwab (afgekort V.E. Schwab) werd geboren op 7 juli 1987. Ze groeide afwisselend op in Frankrijk, Engeland en Amerika omwille van de Britste nationaliteit van haar moeder en de Amerikaanse van haar vader. Victoria is bekend geworden als schrijfster dankzij de fantasyreeks ‘The shades of Magic’ en de roman ‘Vicious’. 

“Books, she has found, are a way to live a thousand lives–or to find strength in a very long one.” 

Het verhaal

Het leven van Addie LaRue lijkt uitzichtloos als ze in 1714 uitgehuwelijkd wordt met een man waar ze niet van houdt. Hoe kan ze het huwelijk tegen houden. Ze bidt tot alle goden en op de nacht van haar huwelijk antwoordt een duistere god. Hij vervult haar wens om meer tijd en vrijheid te ervaren, maar tegen een vreselijke prijs. Eeuwig zal ze leven, maar niemand zal haar herinneren. Althans niemand tot ze in 2014 een boekhandel binnenstapt.

“What is a person, if not the marks they leave behind?” 

Mijn mening

Alhoewel het concept van een meisje die door iedereen vergeten werd me aansprak, was ik zeer benieuwd naar de uitwerking van dit concept. Welke praktische problemen brengt dit met zich mee? Is het niet enorm eenzaam? Kan Victoria een personage neerzetten die zich gedurende 300 jaar voldoende weet te ontwikkelen om de lezer aandachtig te houden? Het antwoord is volmondig ja! Door de wisselwerking tussen het heden en verleden ontvouwt het verhaal zich langzaam, krijg je flarden mee van de globale wereldgeschiedenis en haar eigen geschiedenis. Je leert het personage kennen en ziet haar veranderen doorheen het verhaal. 

“Three words, large enough to tip the world. I remember you.” 

Titel: Het onzichtbare leven van Addie Larue
Originele titel: The Invisable life of Addie Larue
Auteur: V.E. Schwab
Uitgever: Meulenhoff Boekerij bv.
Verschenen: 2021
Pagina’s: 574 pagina’s 
Genre: Fantasie 
Trefwoorden: sterfelijkheid, onsterfelijkheid, Frankrijk, New York, fantasie, non-fictie, goden, eenzaamheid, aantrekkingskracht
Score: ★★★★✩ 4,0 sterren

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *