Boekenrecensie. Stuur me een berichtje – Jill Mansell

Een tijdje geleden zag ik op een boekenverkoop het boek ‘Stuur me een berichtje’ van Jill Mansell liggen. Aangezien ik grote fan was van het boek ‘Huisje Boompje Feestje’ nam ik het meteen mee. Het stond maandenlang in mijn kast, tot ik tijdens mijn leeschallenge (waarbij ik elke dag 100 pagina’s las) hem besloot op te pakken. 

De auteur

Jill Mansel is een Britse schrijfster die ooit een avondcursus ‘Creatief schrijven’ volgde. Tijdens de cursus begon ze aan haar eerste boek, daarna volgden er nog heel wat meer. Ondertussen heeft ze al dertig boeken op haar naam staan. Het laatste boek ‘Heerlijk duurt het langst’ kwam vorig jaar uit.

“Every day we do things that are capable of changing everything, and that’s what makes life exciting.” 

Het verhaal

Essie raakt alles kwijt, als een mailtje die ze haar beste vriendin als grap stuurt, viraal gaat. Haar baan, haar vriend, haar huis, alles. Toch zou haar leven er helemaal anders uit hebben gezien als ze niet alles kwijtgeraakt was. Ze zou Zillah en Conor met hun bijzondere wensenproject niet hebben ontmoet. Of Lucas, de oorzaak van al haar ellende en waarvoor ze als een blok gevallen is. 

“Paul was the type of perfect boyfriend most girls could only dream of. He was kind, he was thoughtful, he was good-looking, and he always emptied the kitchen trash before it was too full.” 

Mijn mening

‘Stuur me een berichtje’ is niet het eerste die boek die ik van Jill Mansell las. Ze wist me al te bekoren met haar boeken ‘Lang leve de liefde’ en ‘Huisje boompje feestje’. Twee boeken die ik zeker kan aanraden aan chicklit-fans, net als dit boek. Het boek leest enorm vlot, is luchtig en wekt sympathie op voor de hoofd-en bijpersonages van het boek.

Titel: Stuur me een berichtje
Originele titel: This could change everything
Auteur: Jill Mansell
Uitgever: Uitgeverij Luitingh – Sijthoff B.V.
Verschenen: 2018
Pagina’s: 377 pagina’s
Genre: Feelgood Roman
Trefwoorden: Roman, chicklit, liefde, internet, verliefd worden
Score: ★★★★✩ 3,7 sterren

Related Posts

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *