Boekenrecensie. Hallo, tot ziens en alles daartussen – Jennifer E. Smith

Enkele jaren geleden las ik het boek ‘Duizend kilometer tussen jou en mij’ van Jennifer E. Smith. Een prachtig boek waarin 2 jongeren vastzitten in de lift van een appartementengebouw en vervolgens een fantastische avond beleven voor ze elk naar de andere kant van de wereld trekken. Sindsdien ga ik op zoek naar haar andere boeken in de bibliotheek of tijdens boekenverkopen. Onlangs vond ik er het boek ‘Hallo, tot ziens en alles daartussen’ voor een prikje.

“Dus misschien is dit gewoon de manier waarop hun moet gaan. Misschien was dit, net als bij haar ouders, alleen maar een fout die ze moesten maken op weg naar het vinden van de ware.”

De auteur

Jennifer Elizabeth Smith werd geboren in het jaar 1980 in de Amerikaanse staat Illinois. Op haar 23ste studeerde ze af aan de Colgate Universty met een graad in de Engelse literatuur. Daarna volgde ze een master in creatief schrijven aan de University of St. Andrews in Schotland voor ze begon aan haar eerste baan als literair agent in New York City. In 2008 schreef ze haar debuut The Comeback Season, echter bereikte ze haar eerste internationale succes pas enkele jaren later met het boek The Statistical Probability of Love at First Sight.

“Soms zijn de moeilijkste dingen … het meest de moeite waard.”

Het verhaal

In dit boek volgen we de laatste uren van Clare en Aidan voor ze elk naar de andere kant van Amerika verhuizen om te studeren. Om hun laatste dag samen extra uniek te maken, heeft Clare een lijstje opgesteld met diverse plaatsen die belangrijk waren voor hun relatie . Op het einde van de avond wordt er beslist of ze al dan niet kiezen voor een ingewikkelde langeafstandsrelatie. Wordt het een tot ziens voor altijd of alleen voor nu? 

“Dit is onze reden: we pauwen veel te veel van elkaar.”

Mijn mening

Dit boek werd opgedeeld in verschillende hoofdstukken, waarbij elk hoofdstuk staat voor een halte. Elke halte heeft een betekenis, maar niet elke halte werd gepland zoals Clare dat graag wilde. Toch zijn ze één voor één belangrijk voor het verloop van het boek en het einde.

“Hallo en tot ziens.”

Zou ik je dit boek aanraden voor een avondje op de bank? Zeker! Het boek leest zeer vlot weg, de verhaallijn en emoties zijn herkenbaar voor het doelpubliek en geeft je na het lezen een goed gevoel. 

Onlangs werd aangekondigd dat dit boek verfilmd zal worden door Michael Leven . In de film zal Jordan Fisher uit de film ‘To all the boys: P.S I Still love you’ en de Disneyshow ‘Liv and Maddie’ Aidan vertolken. Claire zal gespeeld worden door Talia Ryder die voornamelijk bekend werd door haar rol als Hortensia in de Broadway musical ‘Mathilda’. 

Het boek in mijn podcast Fyggeleest.

Titel: Hallo, tot ziens en alles daartussen
Originele titel: Hello, Goodbye and Everything in Between
Auteur: Jennifer E. Smith
Uitgever: Uitgeverij De Fontein
Verschenen: 2016
Pagina’s: 235 pagina’s
Genre: Young Adult
Trefwoorden: Chicklit, romantiek, afscheid, keuzes, middelbare school, universiteit, opgroeien
Score: ★★★✩✩  3,5 sterren 

Related Posts

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *