Bijna alle boeken die ik lees, leen ik uit bij mijn de plaatselijke bibliotheek. Dit is beter voor mijn portemonnee en erg milieuvriendelijk. De boeken die ik op dat moment graag wil lezen hebben ze meestal op voorraad, behalve de boeken uit de ‘Zeven Zussen’ serie. Die zijn constant uitgeleend en gereserveerd tot maanden ver. Toch ga ik bij elk bezoek even kijken in het rek en tot mijn verbazing zag ik enkele weken geleden het boek Zon staan. Ik twijfelde geen seconde en nam hem mee naar huis. Twee dagen later begon ik te lezen. Vandaag deel ik mijn boekenrecensie met jullie.

Zon

De auteur

Lucinda Riley is geboren in Ierland, maar als zesjarige verhuisd naar Engeland. Daar schreef ze, las ze, ging ze naar de balletles en kroonde ze zichzelf tot prinses. Haar vader reisde veel naar het buitenland voor zijn werk en was niet veel thuis. Onverwachts stierf hij tien jaar geleden net zoals Pa Salts uit de reeks ‘De Zeven Zussen’. Op haar 23ste schreef Lucinda haar eerste boek ‘Lovers en players’ en werd ze zwanger van haar eerste kind. In de jaren daarna volgden nog verschillende boeken tot ze in 2012 begon aan de immens populaire reeks ‘De zeven zussen’.

“Danish philosopher called Søren Kierkegaard: ‘Life can be understood only backward, but it must be lived forward.” 

Het verhaal

‘Zon’ is het zesde boek in de Zeven Zussen serie van Lucinda Riley. Dit boek gaat dieper in op het leven van Electra, een wereldberoemd supermodel. Ze heeft het allemaal: de looks, het geld en de faam. Achter dit perfecte plaatje schuilt er echter een kwetsbare vrouw die de oplossing voor haar problemen zoekt in drank en drugs. 

Zon

Het maakt me tot iemand die probeert een goed mens te zijn, maar daar faal ik meer in dan het me lukt.

Ik begrijp dat het niet fout is om te falen, zolang je maar blijft proberen.” 

Mijn mening

Alhoewel ik de Zeven Zussen serie niet op volgorde lees, merkte ik daar tijdens het lezen van dit verhaal bitter weinig van. Het boek wist me net zoals de vorige delen in de reeks enorm te bekoren. Hoe doet Lucinda dat toch? Elk boek in de serie is uniek. Elke zus heeft een compleet nieuw interesseveld en een boeiende familiegeschiedenis. En de familiegeschiedenis van Electra bevalt me wel, misschien wel meer dan die van Maia (deel 1) en Ally (deel 2). Vanaf pagina één word je meegesleept doorheen haar gevoelens en emoties, waardoor je dit boek van 728 pagina’s erg snel uit hebt.

Titel: De zeven zussen – Zon
Originele titel: The Sun Sister
Auteur: Lucinda Riley
Uitgever: Xanders Uitgeverij
Verschenen: 2020
Pagina’s: 728
Genre: Historische Roman
Trefwoorden: De Zeven zussen, Liefde, Familie, Identiteit, Chicklit
Score: ★★★★✩ 4,5 sterren

Related Posts

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *