Genre's, LGTBQ+, Onderwerpen, Roman

Boekenrecensie. Ontspoord – Thuis

Elke avond zit ik trouw om 20u10 klaar in mijn zetel. Klaar voor een nieuwe Thuis-aflevering. Klaar voor mijn favoriete Vlaamse soap. Elke aflevering is een avontuur. Elk boek vertelt je meer. Ik kan er maar geen genoeg van krijgen. Daarom solliciteerde ik 2 jaar geleden bijna voor een job op de THUIS-set, hielp ik in 2016 mee met de organisatie van de THUIS dag en leende ik op 13 november 2019 het Thuis-boek ‘Ontspoord’ uit in de bibliotheek.

De auteur

De schrijver van dit boek is hoogstwaarschijnlijk een ghost-writer of een regisseur. Daarover kan ik dus niet veel vertellen. Toch kan ik het één en ander vertellen over Thuis. Thuis heeft elke avond meer dan 1,3 miljoen trouwe kijkers. De beste bekeken aflevering haalde er 1,4 miljoen. De eerste aflevering werd uitgezonden in het jaar 1995 en gemiddeld werken er 25 figuranten per week mee aan deze serie.

Het verhaal

Elk Thuis-boek is weggelegd voor een thuispersonage. In Ontspoord komen we meer te weten over Stan en Joren. Twee jongens die worstelen met hun identiteit, hun gevoelens en hun mentale gezondheid. Joren worstelt met de relatie en het drankprobleem van zijn vader. Terwijl Stan kost wat kost mensen aan hem probeert te binden.

Mijn mening

Dit is het zesde boek die ik lees van de Thuis-reeks, ondertussen weet ik al heel wat meer over de drijfveren en de gevoelens van de verschillende Thuis-personages. Echter heb ik na dit boek het gevoel dat ik niet veel heb bijgeleerd over Stan en Joren. Ik kan niet meteen iets bedenken die in dit boek aan bod kwam en in de serie (nog) niet. Geen belangrijke zaken althans. Enkel gedachten en gevoelens. Dat vond ik jammer. Ik had gehoopt dat ik meer ging lezen over Jesse. Meer over de keer dat hij vrijwillig naar de psychiatrie ging. Het verhaal maakt daarnaast regelmatig erg grote sprongen in de tijd waardoor dit verhaal wat diepte mist.

Titel: Ontspoord
Auteur: Thuis
Uitgever: Borgerhoff & Lamberigts
Verschenen: mei 2019
Pagina’s: 189 pagina’s
Genre: Roman
Trefwoorden: Thuis, Eén, Soap, Fictie, Stan, Joren, Homoseksualiteit, Mentale gezondheid

Nu ik alle THUIS-boeken heb gelezen kan ik maar één conclusie trekken. De THUIS-boeken zijn veel fijner om te lezen op het moment dat ze net verschenen zijn. Hierbij vraag ik dus plechtig aan Borgerhoff & Lamberigts en aan Eén om mij het volgende boek ter recensie op te sturen. Alvast bedankt!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *