Boekenrecensie. Voor eeuwig en altijd – Sarah Dessen

Vorige week schreef ik een boekreview over het boek ‘Als je ademhaling stopt’ van Christine Geysen. Het was één van de   boeken uit het verrassingspakket die ik bij mijn plaatselijke bibliotheek reserveerde. Het tweede boek uit dat pakket was een Young Adult-roman genaamd ‘Voor eeuwig en altijd’, geschreven door Sarah Dessen.

“Isn’t that the way everything begins? A night, a love, a once and for all.” 

De auteur

Sarah Dessen is een 49-jarige Amerikaanse schrijfster uit North Carolina. Ze begon haar schrijfcarrière terwijl ze als serveerster werkte. Ze schreef overdag en werkte ’s nachts. Toen ze haar eerste boek ‘That Summer’ in 1996 publiceerde stopte ze haar baan als serveerster en begon ze als professor aan de Universiteit van North Carolina.  In 2009 haalde Dessen’s boek Along for the Ride de New York Times Best Sellers List, na deze publicatie werd Dessen een “bestseller-machine” genoemd. 

“You stop believing in wishes when the only one you want to make can never come true.” 

Het verhaal

Dit boek vertelt het verhaal van Louna. Als dochter van een weddingplanner heeft Louna alles al gezien. Een trouwerij op het strand, een huwelijk in circusthema, een jawoord in een chic hotel. Zelf zijn Louna en haar moeder nogal cynisch over sprookjesliefdes, zeker nadat Louna’s eerste verliefdheid een dramatisch einde kende. Als de vraag  “Geloof je dat ware liefde echt voor altijd kan duren?” aan Louna wordt gesteld, twijfelt ze. Zal ze ook nog eens verliefd worden? Zal iemand Ethan ooit kunnen vervangen? 

“You can’t measure love by time put in, but the weight of those moments. Some in life are light, like a touch. Others, you can’t help but stagger beneath.” 

Mijn mening

‘Voor eeuwig en altijd’ is een typische chicklit. Het einde van het boek komt helemaal niet als een verrassing. Toch heb ik van de eerste tot de laatste pagina van dit boek enorm genoten. Het verhaal zit goed in elkaar, bevat actuele thema’s, aandoenlijke personages en heerlijke trouwerijen om bij weg te dromen.

Titel: Voor eeuwig en altijd
Originele titel: Once and for all
Auteur: Sarah Dessen
Uitgever: Clavis Uitgeverij
Verschenen: 2017
Pagina’s: 352 pagina’s
Genre: Young Adult
Trefwoorden: Non-fictie, roman, eenoudergezinnen, rouw, verliefdheid, bruiloft

Related Posts

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.